Digital Radio F.A.Q.

Digitaal radio luisteren is relatief nieuw, waarbij vooral radio luisteren via DAB+ op dit moment voor vele Nederlanders nieuw en soms onbekend terrein is. En nieuwe of onbekende materie roept soms ook vragen op.

 

Heb je vragen over Digital Radio NL of DAB+? Kijk dan hieronder in de lijst met veel gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Stuur dan een mail naar info@digitalradio.nl

 

Digitale Radio FAQ's

Kies een categorie

8 - DAB+ en internet

Heb ik voor DAB+ een internetverbinding nodig?

 

Nee, voor het luisteren naar radiostations via DAB+ heb je geen internetverbinding (vast of draadloos) nodig. DAB+ is, net als FM, gratis via de ether te ontvangen via een DAB+ digitale radio met antenne.

 

 

 

Is DAB+ hetzelfde als internetradio?

 

Nee, DAB+ zendt gratis uit in de ether (door de lucht). Internetradio wordt gestreamd via het telecommunicatienetwerk. Daaraan zijn kosten verbonden afhankelijk van de tarieven die de serviceprovider berekent. Behalve internet only stations streamen ook etherstations hun content, waardoor deze via beide platforms (internet protocol en DAB+) zijn te beluisteren. Via de kabel kan ook digitale radio worden ontvangen. De kabelbedrijven gebruiken daarvoor de DVB-C techniek. Dit is alleen via de kabel te beluisteren, niet via de ether.