Digital Radio F.A.Q.

Digitaal radio luisteren is relatief nieuw, waarbij vooral radio luisteren via DAB+ op dit moment voor vele Nederlanders nieuw en soms onbekend terrein is. En nieuwe of onbekende materie roept soms ook vragen op.

 

Heb je vragen over Digital Radio NL of DAB+? Kijk dan hieronder in de lijst met veel gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Stuur dan een mail naar info@digitalradio.nl

 

Digitale Radio FAQ's

Kies een categorie

2 - Bereik en ontvangst van DAB+

Krijg ik met DAB+ last van vertragingen?

 

Vertraging of 'lag' is onderdeel van digitale systemen en geldt dus voor zowel digitale TV als digitale radio. Voor DAB+ is de vertraging ongeveer 3-4 seconden. Lag wordt veroorzaakt door systeemtoepassingen. Het verder terugdringen van deze vertraging vergroot de kans op fouten in het signaal. De digitale ontvangers kunnen ook lag veroorzaken door te bufferen (gegevens eerst verzamelen in het buffergeheugen). Deze vertraging staat los van de DAB+ signalen.

 

 

 

 

 

Wat is het bereik van DAB+?

 

klik hier voor meer informatie over de ontvangst van DAB+

 

 

 

 

 

Naar welke zenders kan ik luisteren via DAB+?

 

Klik hier voor de zenders die aangesloten zijn bij Digital Radio NL.

 

Klik hier voor de regionaal commerciele radiozenders via DAB+.

 

 

 

 

 

Hoe kan ik al mijn favoriete zenders ontvangen met mijn digitale DAB+ radio?

 

Wanneer je de digitale DAB+ radio voor het eerst aanzet, schuif dan de antenne van de radio uit en zet de radio op een plek waar de ontvangst van DAB+ goed is. Druk vervolgens op 'auto scan' om alle DAB+ radiostations in jouw regio in het geheugen op te slaan.