Het laatste Nieuws rond Digital Radio NL

Let's get Digital!

 

Er gebeurt heel veel rondom Digital Radio NL en DAB+. Onlangs was het bijvoorbeeld de Week van de Digitale Radio en elke dag is er weer nieuws rondom de DAB+ doorgifte van de aangesloten Radiostations

 

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Like dan onze Facebook pagina, volg onze Twitter of kijk hieronder voor het allerlaatste nieuws.

Australië: 25% Inwoners grote steden luistert via DAB+ naar radio

29-03-2016

 

Digitale radio via DAB+ groeit nog altijd gestaag in Australië. Inmiddels luistert al 25,3% van de inwoners van de vijf grote steden via DAB+ naar de radio. Dit komt neer op 3,35 miljoen luisteraars. Triple M Classic Rock blijft het populairste digitale radiostation.

 

In 2009 zijn de commerciële radiostations, de publieke omroep ABC en de multiculturele omroep SBS in Sydney, Brisbane, Melbourne, Perth en Adelaide gestart met uitzenden via DAB+. Doordat het grootste deel van de bevolking in en om de grote steden woont, kan nu ongeveer 60% van de inwoners van Australië DAB+ ontvangen, ondanks dat slechts 0,4% van het landoppervlak gedekt wordt met DAB+.

 

Lees verder

Terug naar laatste nieuws

Nieuws archief