Het laatste Nieuws rond Digital Radio NL

Let's get Digital!

 

Er gebeurt heel veel rondom Digital Radio NL en DAB+. Onlangs was het bijvoorbeeld de Week van de Digitale Radio en elke dag is er weer nieuws rondom de DAB+ doorgifte van de aangesloten Radiostations

 

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Like dan onze Facebook pagina, volg onze Twitter of kijk hieronder voor het allerlaatste nieuws.

BBC World Service gestart met uitzenden via DAB+ in Nederland

01-03-2017

 

BBC World Service is gestart met uitzendingen via DAB+, digitale radio via de ether, in Nederland. De radiozender maakt hiervoor gebruik van het digitale ethernetwerk van aanbieder MTVNL.

 

Vorig jaar waren er al aanwijzingen dat de radiozender van de Britse publieke omroep zou gaan uitzenden via de digitale ether in Nederland. Tijdens een presentatie van Digital Radio NL tijdens de ‘WorldDAB General Assembly’-bijeenkomst werd een presentatie getoond waar de radiozender als “pending” (in afwachting) stond genoemd bij het aanbod van radiozenders via de digitale ether in ons land. De BBC gaf toen echter aan tegenover deze website dat er op dat moment geen plannen waren.

 

De BBC zegt nu dat de officiële lancering van de zender in Nederland volgende week zal plaatsvinden en wil tot die tijd niks kwijt over de start van de radiozender in Nederland.

 

Lees verder

Terug naar laatste nieuws

Nieuws archief