Het laatste Nieuws rond Digital Radio NL

Let's get Digital!

 

Er gebeurt heel veel rondom Digital Radio NL en DAB+. Onlangs was het bijvoorbeeld de Week van de Digitale Radio en elke dag is er weer nieuws rondom de DAB+ doorgifte van de aangesloten Radiostations

 

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Like dan onze Facebook pagina, volg onze Twitter of kijk hieronder voor het allerlaatste nieuws.

BBC Worldservice via Nokring België op DAB+

01-03-2016

 

Het DAB+ aanbod in Vlaanderen wordt deze maand uitgebreid. In Belgisch Limburg staat al een pakket van provider Norkring aan. Ook een deel van Nederland profiteert.

 

Diverse Vlaamse commerciële radiostations zijn vanaf 1 maart ook in Belgisch Limburg via DAB+ te ontvangen. Dit zenderpakket is al wat langer in Brussel en wijde omgeving te beluisteren. Zenderexploitant Norkring heeft nu zender Genk aangezet. Dit DAB+net op kanaal 11A is ook in delen van Zuidoost-Nederland te ontvangen. In Nederland zijn veel meer luisteraars dan in België met DAB+ apparatuur omdat dit in België nog in de kinderschoenen staat. Momenteel zijn acht radiostations in DAB+ vanuit Vlaanderen te ontvangen: Top Radio, VBRO, Radio Maria, Radio FG, Radio Stad, Club FM, Family Radio en BBC World Service.

 

Lees verder

Terug naar laatste nieuws

Nieuws archief