Het laatste Nieuws rond Digital Radio NL

Let's get Digital!

 

Er gebeurt heel veel rondom Digital Radio NL en DAB+. Onlangs was het bijvoorbeeld de Week van de Digitale Radio en elke dag is er weer nieuws rondom de DAB+ doorgifte van de aangesloten Radiostations

 

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Like dan onze Facebook pagina, volg onze Twitter of kijk hieronder voor het allerlaatste nieuws.

Commercieel DAB+ pakket België nu in heel Zuid-Nederland

17-03-2016

 

De Noorse telecomprovider Norkring heeft woensdag een DAB+ multiplex in het Belgische Schoten on air gebracht. Het signaal met acht radiozenders reikt met buitenantennes tot Rotterdam.

 

Daarmee is het Belgische DAB+ zenderpakket met daarin de Vlaamse versie van Radio Maria, Top Radio, Radio FG, Top Radio, de Brugse radio VBRO, Radio Stad uit Gent, Family radio en Club FM nu in grote delen van Zuid-Nederland te horen. Alle stations zenden uit in DAB+ modus met 64 KbpS. In Genk staat al een zender aan en eind deze maand volgt de zender in West-Vlaanderen waarmee ontvangst in heel Zeeland mogelijk wordt. Met buitenantennes naar het zuiden gericht komt het signaal onder normale omstandigheden tot ongeveer de lijn Rotterdam-Gorinchem. Norkring zette de zender in Schoten aan tijdens de DAB+ forum dag in Antwerpen.

 

Lees verder

Terug naar laatste nieuws

Nieuws archief