Het laatste Nieuws rond Digital Radio NL

Let's get Digital!

 

Er gebeurt heel veel rondom Digital Radio NL en DAB+. Onlangs was het bijvoorbeeld de Week van de Digitale Radio en elke dag is er weer nieuws rondom de DAB+ doorgifte van de aangesloten Radiostations

 

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Like dan onze Facebook pagina, volg onze Twitter of kijk hieronder voor het allerlaatste nieuws.

"DAB+ moet verplicht worden in nieuwe radio's"

02-07-2016

 

Een speciale Frans/Duitse radiocommissie is van mening dat hun overheden zich bij de Europese Unie hard moeten maken om DAB+ verplicht te stellen in nieuwe radio’s.

 

De Deutsch-Französische Hörfunkkommission is van mening dat als de ontwikkeling van digitale radio via de ether vanuit de markt niet snel goed gaat, de markt een handje geholpen moet worden. Vooral bij de verkoop van nieuwe auto’s en de daarbij ingebouwde autoradio’s worden nog steeds veel auto’s verkocht zonder digitale ontvangst mogelijkheden via de autoradio.

 

De Deutsch-Französische Hörfunkkommission is van mening dat bij het verplicht standaard aanbieden van digitale radio in nieuwe radio’s de ontwikkeling van de techniek verder wordt verbeterd. De commissie vindt dat deze plicht vooral geldt voor de automobielindustrie. In de auto wordt het meest naar lineaire radio geluisterd via de ether maar wordt het merendeel van de radio’s nog steeds verkocht zonder digitale ontvangstmogelijkheid.

 

Lees verder

Terug naar laatste nieuws

Nieuws archief