Het laatste Nieuws rond Digital Radio NL

Let's get Digital!

 

Er gebeurt heel veel rondom Digital Radio NL en DAB+. Onlangs was het bijvoorbeeld de Week van de Digitale Radio en elke dag is er weer nieuws rondom de DAB+ doorgifte van de aangesloten Radiostations

 

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Like dan onze Facebook pagina, volg onze Twitter of kijk hieronder voor het allerlaatste nieuws.

Duitsland: Publieke omroep NDR nu ook via DAB+ in Osnabruck

02-11-2016

 

De radiostations van de NDR zijn nu ook in de regio Osnabrück via DAB+ te ontvangen. Noord-Duitse publieke omroep heeft hiervoor een nieuwe zender in Grafensundern bij Bad Iburg onder Osnabrück in gebruik genomen. 

 

Op kanaal 10A (10 kW) zijn nu in de regio Osnabrück de radiozenders NDR 1 Niedersachsen, NDR 2, NDR Kultur, NDR Info, N-Joy, NDR Blue en NDR Info Spezial digitaal te beluisteren. Ook de nieuwe schlagerzender NDR Plus ontbreekt niet.

 

Door de ingebruikname kunnen nu ongeveer 3,9 van de 8 miljoen inwoners van Nedersaksen de radiostations van de NDR via DAB+ ontvangen.

 

Later dit jaar wordt er ook nog een zender in Damme (2 kW), tussen Osnabrück en Bremen aangezet. Vanaf dan zijn de radiostations van de NDR op de autobahn A1 vanaf Osnabrück tot boven Hamburg via DAB+ te ontvangen. Daarnaast staat er nog een zender in Flensburg, de meest noordelijke stad van Duitsland, in de deelstaat Sleeswijk-Holstein gepland.

 

Lees verder

Terug naar laatste nieuws

Nieuws archief