Het laatste Nieuws rond Digital Radio NL

Let's get Digital!

 

Er gebeurt heel veel rondom Digital Radio NL en DAB+. Onlangs was het bijvoorbeeld de Week van de Digitale Radio en elke dag is er weer nieuws rondom de DAB+ doorgifte van de aangesloten Radiostations

 

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Like dan onze Facebook pagina, volg onze Twitter of kijk hieronder voor het allerlaatste nieuws.

Efteling Kids Radio: verhuizing DAB+ netwerk geeft meer zekerheid

01-04-2016

 

Sinds vandaag is Efteling Kids Radio via een ander DAB+-netwerk te horen in de digitale ether. De commerciële radio zender gericht op kinderen zendt per 1 april j.l. uit via het DAB+ netwerk van MTVNL. Voorheen huurde de zender capaciteit van Radio 538 Groep op het netwerk van landelijke commerciële radiozenders.

 

MTVNL

MTVNL is een commerciële exploitant van DAB+-frequenties. Het netwerk bestaat uit diverse regionale kavels waarmee samen een landelijk netwerk gevormd kan worden. De vergunningsperiode voor MTVNL loopt tot en met 2024. De vergunningen voor het DAB+-netwerk van de landelijke commerciële radiozenders lopen, net als de vergunningen voor de FM-frequenties tot en met 31 augustus 2017. De verwachting is dat de vergunningen verlengd gaan worden maar hierover is nog geen zekerheid. Efteling Kids Radio heeft daarop besloten om gebruik te gaan maken van de diensten van MTVNL. Hiermee heeft Efteling Kids Radio de zekerheid dat de radiozender tot 2024 is te horen in de digitale ether.

 

Lees verder

Terug naar laatste nieuws

Nieuws archief