Het laatste Nieuws rond Digital Radio NL

Let's get Digital!

 

Er gebeurt heel veel rondom Digital Radio NL en DAB+. Onlangs was het bijvoorbeeld de Week van de Digitale Radio en elke dag is er weer nieuws rondom de DAB+ doorgifte van de aangesloten Radiostations

 

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Like dan onze Facebook pagina, volg onze Twitter of kijk hieronder voor het allerlaatste nieuws.

Extra nieuws- en evenementenzender NPO van de baan

26-07-2016

 

De plannen van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) om een extra radiokanaal op te zetten voor nieuws en evenementen, gaan niet door. De NPO heeft de aanvraag voor het nieuwskanaal ‘NPO Nieuws & Evenementen’ ingetrokken. Vorig jaar diende de NPO het plan in bij staatssecretaris Sander Dekker. Hij reageerde positief, in tegenstelling tot de marktpartijen.

 

Het nieuwe nieuws- en evenementenkanaal zou met name voor BNR Nieuwsradio nadelige gevolgen kunnen hebben, die er door het nieuwe kanaal een extra publiek gefinancieerde concurrent bij zou krijgen. Voor Dekker was dat een reden om uitgebreider onderzoek te doen naar het extra radiokanaal. Dat is niet meer nodig, want de NPO heeft op eigen initiatief de stekker uit het plan getrokken.

 

Lees verder

Terug naar laatste nieuws

Nieuws archief