Het laatste Nieuws rond Digital Radio NL

Let's get Digital!

 

Er gebeurt heel veel rondom Digital Radio NL en DAB+. Onlangs was het bijvoorbeeld de Week van de Digitale Radio en elke dag is er weer nieuws rondom de DAB+ doorgifte van de aangesloten Radiostations

 

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Like dan onze Facebook pagina, volg onze Twitter of kijk hieronder voor het allerlaatste nieuws.

Is het einde van FM-radio in zicht?

18-04-2016

 

Hoewel er nog geen datum op is geplakt, staat nu al vast dat onze manier van radio luisteren zal veranderen. Analoge radio maakt plaats voor digitale radio, luisteren via het internet of luisteren via DAB+, en daar hangen een heleboel voordelen aan vast.

 

Na de digitalisering van het televisielandschap is het nu ook de beurt aan de radio. DAB+ is de opvolger van de fm-radio. DAB staat voor ‘Digital Audio Broadcasting’ ofwel digitaal radio uitzenden via de ether (via de lucht). DAB + is hier de verbeterde versie van. De plus staat garant voor de HD-klankkwaliteit, bijkomende verkeersinformatie, weerkaarten, afbeeldingen van artiesten en webcambeelden vanuit de studio,.. DAB+ is echter niet hetzelfde als luisteren naar de radio via het internet. Internetradio wordt gestreamd via een telecommunicatienetwerk, en daar hangen tariefkosten aan vast. DAB+ zendt gratis uit.

 

Lees verder

Terug naar laatste nieuws

Nieuws archief