Het laatste Nieuws rond Digital Radio NL

Let's get Digital!

 

Er gebeurt heel veel rondom Digital Radio NL en DAB+. Onlangs was het bijvoorbeeld de Week van de Digitale Radio en elke dag is er weer nieuws rondom de DAB+ doorgifte van de aangesloten Radiostations

 

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Like dan onze Facebook pagina, volg onze Twitter of kijk hieronder voor het allerlaatste nieuws.

Landelijk DAB+ netwerk commerciële radiostations fors uitgebreid

02-01-2018

 

Het landelijke DAB+ netwerk van de commerciële landelijke radiostations, verenigd in de Vereniging Commerciële Radio (VCR) is sinds 1 januari fors uitgebreid. Broadcast Partners heeft het zendernetwerk, in opdracht van genoemde stations, uitgebreid met meer en sterkere zenders in het netwerk.

 

Hierdoor is het signaal van de landelijke commerciële radiozenders op DAB+ nu dusdanig goed, dat de programma’s in vrijwel het gehele land (>97%) te ontvangen zijn. Met deze upgrade moet vooral de binnenhuisontvangst fors verbeteren. Dit is wel afhankelijk van de bebouwing en constructies ter plaatse net als bij 4G en FM.

 

Menno Koningberger, voorzitter VCR: “Door deze grote upgrade van het netwerk biedt DAB+ nu een landelijk alternatief om naar radio te luisteren. Dit nieuwe DAB+ netwerk heeft in verhouding tot onze FM-netwerken nu landelijke dekking en biedt ten opzichte van FM meer zenderkeuze. Het aanbod aan zenders breidt zich in de toekomst nog verder uit. DAB+ groeit snel en zien wij op termijn als de opvolger van FM.”

Terug naar laatste nieuws

Nieuws archief