Het laatste Nieuws rond Digital Radio NL

Let's get Digital!

 

Er gebeurt heel veel rondom Digital Radio NL en DAB+. Onlangs was het bijvoorbeeld de Week van de Digitale Radio en elke dag is er weer nieuws rondom de DAB+ doorgifte van de aangesloten Radiostations

 

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Like dan onze Facebook pagina, volg onze Twitter of kijk hieronder voor het allerlaatste nieuws.

MTVNL breidt DAB+ netwerk uit in regio Amsterdam

18-04-2016

 

MTVNL heeft haar DAB+-netwerk uitgebreid met een extra steunzender in Amsterdam. De nieuwe steunzender in de hoofdstad die vandaag ‘on air’ is gegaan werd enkele weken geleden al aangekondigd. Vorige maand was de steunzender van MTVNL in Hilversum al opgewaardeerd.

 

MTVNL biedt naast de landelijke en regionale omroepen een commercieel digitale radionetwerk via de ether aan met diverse radiozenders. Zo zenden de landelijke commerciële radiozenders Groot Nieuws Radio en Efteling Kids Radio uit via dit netwerk maar ook regionale commerciële radiozenders als Team FM, Gigant FM en HotRadio Hits. Daarnaast gebruiken de publieke regionale radiozenders Radio West en Radio NH (Radio Noord-Holland) het netwerk van MTVNL om hun bestaande DAB+-dekking te verbeteren. Naast een aantal radiozenders wordt ook het televisiekanaal NPO 1 doorgegeven in de zogenaamde DMB-norm (Digital Multimedia Broadcasting).

 

Lees verder

Terug naar laatste nieuws

Nieuws archief