Het laatste Nieuws rond Digital Radio NL

Let's get Digital!

 

Er gebeurt heel veel rondom Digital Radio NL en DAB+. Onlangs was het bijvoorbeeld de Week van de Digitale Radio en elke dag is er weer nieuws rondom de DAB+ doorgifte van de aangesloten Radiostations

 

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Like dan onze Facebook pagina, volg onze Twitter of kijk hieronder voor het allerlaatste nieuws.

Mexico FM start testuitzendingen via DAB+ in Noord-Brabant

29-06-2016

 

Radiozender Mexico FM was vroeger een etherpiraat in de regio Den Bosch. Vanaf 2006 heeft de radiozender enige tijd legaal uitgezonden via een gehuurde etherfrequentie in de regio Den Bosch. In 2010 werden deze uitzendingen gestopt. Zes jaar later is de radiozender opnieuw te horen in de ether, maar dan via DAB+. Radio Mexico is ook te ontvangen via Internet. Het muziekaanbod van de zender bestaat uit oude en nieuwe Nederlandstalige hits. Daarnaast komen ook minder bekende Nederlandstalige volksnummers aan bod, vaak van Noord-Brabantse artiesten.

 

Mexico FM maakt gebruikt van het DAB+-netwerk van aanbieder MTVNL via twee steunzenders op kanaal 9C. Naast een steunzender in Eindhoven is er door exploitant MTVNL sinds dinsdag ook een steunzender in Loon op Zand in de lucht gebracht. Met deze twee steunzenders is Mexico FM in een groot deel van Noord-Brabant en aangrenzende provincies te horen. De officiële uitzendingen van Mexico FM starten vrijdag 1 juli om 15.00 uur.

 

Lees verder

Terug naar laatste nieuws

Nieuws archief