Het laatste Nieuws rond Digital Radio NL

Let's get Digital!

 

Er gebeurt heel veel rondom Digital Radio NL en DAB+. Onlangs was het bijvoorbeeld de Week van de Digitale Radio en elke dag is er weer nieuws rondom de DAB+ doorgifte van de aangesloten Radiostations

 

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Like dan onze Facebook pagina, volg onze Twitter of kijk hieronder voor het allerlaatste nieuws.

Nieuwe DAB+ capaciteit wellicht pas eind 2017 verdeeld

20-05-2016

 

Nieuwe frequentiecapaciteit voor digitale radio via de ether (DAB+) worden wellicht pas eind 2017 verdeeld middels een veiling. Dit geeft minister Kamp (Economische Zaken) aan in een brief aan de Tweede Kamer.

Extra DAB+ capaciteit

Minister Kamp wil indien nodig eerst de frequenties voor de regionale commerciële radiozenders gaan veilen en pas daarna de nieuwe DAB+-capaciteit. Middels deze extra capaciteit voor digitale radio krijgen nieuwe radiozenders een kans om landelijk te gaan uitzenden via de digitale ether. Via het landelijke netwerk kunnen ongeveer 15-18 radiozenders gaan uitzenden. De minister wil deze capaciteit gaan verdelen middels een veiling. Hierbij is de minister geadviseerd om gebruik te maken van een zogenaamde meerrondenveiling.

 

Lees verder

Terug naar laatste nieuws

Nieuws archief