Het laatste Nieuws rond Digital Radio NL

Let's get Digital!

 

Er gebeurt heel veel rondom Digital Radio NL en DAB+. Onlangs was het bijvoorbeeld de Week van de Digitale Radio en elke dag is er weer nieuws rondom de DAB+ doorgifte van de aangesloten Radiostations

 

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Like dan onze Facebook pagina, volg onze Twitter of kijk hieronder voor het allerlaatste nieuws.

Noorwegen schrijft geschiedenis met overstap naar DAB+

11-01-2017

 

Woensdag 11 januari 2017, 11:11 uur: in de stad Bodø in het noorden van Noorwegen is officieel gestart met het afkoppelen van FM. Noorwegen is hiermee het eerste land in de wereld dat voorgoed overstapt van FM naar DAB+, de digitale manier van radioluisteren.

 

Onder toeziend oog van de Staatssecretaris van Noorwegen, werd op ludieke manier afscheid genomen van FM. De switchover werd ingezet door een fanatieke radioluisteraar die de FM-hendel omzette, waarna alleen nog het DAB+ signaal te horen was.

 

Noorwegen is het eerste land dat FM ‘uitzet’ omdat het een goed dekkend DAB+-netwerk heeft. Twintig jaar na de start van het uitrollen van het DAB+-netwerk in Noorwegen, is de switchover een feit en in de komende 11 maanden zal Noorwegen stukje voor stukje FM vaarwel zeggen. Zeven op de tien huishoudens in Noorwegen hebben 1 of meer DAB+ radio’s in hun bezit. DAB+ is de nieuwe manier van radioluisteren en inmiddels wordt in maar liefst 40 landen uitgezonden via DAB+. Net als bij de huidige FM heb je ook met DAB+ geen log-in of abonnement nodig, maar je ontvangt wel veel meer radiostations in digitale geluidskwaliteit.

 

Naast Noorwegen zijn er meer landen die al een datum hebben bepaald waarop volledig wordt overgegaan op digitale radio. In Nederland is nog geen jaartal gepland om volledig over te stappen. Echter kunnen luisteraars al wel genieten van alle voordelen van DAB+.

Terug naar laatste nieuws

Nieuws archief