Het laatste Nieuws rond Digital Radio NL

Let's get Digital!

 

Er gebeurt heel veel rondom Digital Radio NL en DAB+. Onlangs was het bijvoorbeeld de Week van de Digitale Radio en elke dag is er weer nieuws rondom de DAB+ doorgifte van de aangesloten Radiostations

 

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Like dan onze Facebook pagina, volg onze Twitter of kijk hieronder voor het allerlaatste nieuws.

Regionale commerciële radio ziet af van claim extra DAB+ capaciteit

22-06-2016

 

De regionale commerciële radiozenders in Nederland zien af van een claim voor extra capaciteit in digitale ether in ruil voor extra investeringen. Hiermee is aan belangrijke voorwaarde voldaan om de ethervergunningen voor de regionale commerciële radiozenders te verlengen tot 31 augustus 2022.

 

Minister Kamp (Economische Zaken) is inmiddels een consultatieronde gestart voor zijn voorstel om de ethervergunningen voor de regionale commerciële radiozenders met vijf jaar te verlengen. Eerder was het nog niet zeker of naast de vergunningen voor landelijke commerciële radio ook de vergunningen voor regionale commerciële radiozenders verlengd zou worden. De betrokken radiozenders hadden een “minder robuust” digitaliseringsplan ingediend. Minister Kamp heeft deze radiozenders toen een nieuwe kans gegeven alsnog een robuust digitaliseringsplan aan te leveren.

 

Lees verder

Terug naar laatste nieuws

Nieuws archief