Het laatste Nieuws rond Digital Radio NL

Let's get Digital!

 

Er gebeurt heel veel rondom Digital Radio NL en DAB+. Onlangs was het bijvoorbeeld de Week van de Digitale Radio en elke dag is er weer nieuws rondom de DAB+ doorgifte van de aangesloten Radiostations

 

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Like dan onze Facebook pagina, volg onze Twitter of kijk hieronder voor het allerlaatste nieuws.

Tweede landelijke DAB+ netwerk in Duitsland stap dichterbij

24-06-2016

 

Een tweede landelijk dekkend DAB+-netwerk in Duitsland is deze week een stap dichterbij gekomen. Deze week besloot de Duitse toelatingscommissie ZAK (Kommission für Zulassung und Aufsicht) de voorbereidingen te treffen voor dit tweede netwerk.

 

In Duitsland is momenteel één landelijk netwerk actief op kanaal 5C. Hierop zijn naast een aantal publieke landelijke Duitse radiozenders als Deutschlandfunk, Dkultur, Dwissen en DRadio Dok ook een groot aantal commerciële radiozenders actief. Inmiddels is dit netwerk helemaal vol en is er vraag naar meer landelijke DAB+-capaciteit. Het netwerk moet eind dit jaar uit meer dan 100 zendmasten die zorgen voor een dekkingsgraad van meer dan 90 procent in ons buurland.

 

Lees verder

Terug naar laatste nieuws

Nieuws archief