Het laatste Nieuws rond Digital Radio NL

Let's get Digital!

 

Er gebeurt heel veel rondom Digital Radio NL en DAB+. Onlangs was het bijvoorbeeld de Week van de Digitale Radio en elke dag is er weer nieuws rondom de DAB+ doorgifte van de aangesloten Radiostations

 

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Like dan onze Facebook pagina, volg onze Twitter of kijk hieronder voor het allerlaatste nieuws.

Vlaanderen: CD&V pleit voor versnelde digitalisering van Vlaamse radiozenders

02-05-2016


 

Vlaanderen moet in 2020 stoppen met het uitzenden van radio via FM en dan overstappen naar digitale radio. In haar voorstel voor een nieuw radiobeleid pleit CD&V om de forcing te voeren op het vlak van digitalisering.

 

De geluidskwaliteit is beter, storing of ruis is niet meer mogelijk, je krijgt betere nieuws- en verkeersinformatie en je kunt er makkelijk radio-uitzendingen mee pauzeren of terugspoelen of opvragen. Naar de radio luisteren via digitale radio (DAB) biedt flink wat voordelen, maar in Vlaanderen raakt het maar niet van de grond. De VRT zendt al jaren uit via DAB, maar volgens het laatste Digimeter-onderzoek naar ons mediagebruik zou slechts 3 procent dagelijks zo naar de radio luisteren. DAB+, de betere versie van DAB die de standaard zal vormen, wordt nog veel minder gebruikt. Alleen kleinere zenders als Family Radio en Top Radio zenden immers al uit via DAB+.

 

Lees verder

 

 

Terug naar laatste nieuws

Nieuws archief