Het laatste Nieuws rond Digital Radio NL

Let's get Digital!

 

Er gebeurt heel veel rondom Digital Radio NL en DAB+. Onlangs was het bijvoorbeeld de Week van de Digitale Radio en elke dag is er weer nieuws rondom de DAB+ doorgifte van de aangesloten Radiostations

 

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Like dan onze Facebook pagina, volg onze Twitter of kijk hieronder voor het allerlaatste nieuws.

Vlaanderen: focus op DAB+ en einde ketenradio's

13-05-2016

 

De Vlaamse minister Sven Gatz wil vaart maken met het digitaliseren van de radiozenders via de ether. Dit blijkt uit de toekomstplannen die de minister vandaag heeft bekend gemaakt waar hij vol inzet op de verdere ontwikkeling van DAB+.

Digitale radio

Momenteel zendt alleen de publieke omroep VRT en een aantal regionale commerciële radiozenders uit via de digitale ether. Hierbij zendt de VRT nog grotendeels uit in de verouderde DAB-norm. De minister wil echter meer investeren in digitale radio via de ether. DAB+ biedt namelijk meer capaciteit dan de huidige FM en is daardoor de “meest democratische optie”. Om DAB+ verder te ontwikkelen in Vlaanderen krijgen de drie landelijke commerciële radiozenders (Qmusic, JoeFM en Nostalgie) de verplichting om vanaf 2018 ook via de digitale ether te gaan uitzenden. In ruil hiervoor wordt de vergunning voor deze radiozenders met vier jaar verlengd tot 2022. Ook treedt de overheid in overleg met de autofabrikanten voor een betere ondersteuning van digitale radio in de auto’s.

 

Lees verder

Terug naar laatste nieuws

Nieuws archief