Het laatste Nieuws rond Digital Radio NL

Let's get Digital!

 

Er gebeurt heel veel rondom Digital Radio NL en DAB+. Onlangs was het bijvoorbeeld de Week van de Digitale Radio en elke dag is er weer nieuws rondom de DAB+ doorgifte van de aangesloten Radiostations

 

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Like dan onze Facebook pagina, volg onze Twitter of kijk hieronder voor het allerlaatste nieuws.

Westerscheldetunnel krijgt DAB+ ontvangst

19-07-2016

 

De Westerscheldetunnel wordt binnen afzienbare tijd voorzien van DAB+-ontvangst. Momenteel zijn op de autoradio alleen FM-signalen te ontvangen in de tunnel.

 

Langste tunnel

De Westerscheldetunnel is met een lengte van 6,6 kilometer lang de langste tunnel in Nederland voor het wegverkeer. De tunnel verbindt de Zeeuwse gemeenten Ellewoutsdijk en Terneuzen.

 

DAB+-dekking

Technologiebedrijf Koning & Hartman heeft de opdracht gekregen van de N.V. Westerscheldetunnel voor het verzorgen van optimale communicatie in de tunnel. Onderdeel van het contract is ook het verzorgen van digitale radio / DAB+-dekking in de tunnel. Daarnaast wordt het FM-signaal in de tunnel geoptimaliseerd alsmede het C2000-signaal voor nooddiensten. Koning & Hartman zal ook het onderhoud uitvoeren van de geleverde installatie gedurende een periode van 15 jaar.

 

Lees verder

Terug naar laatste nieuws

Nieuws archief