24 juni 2016 – Tweede landelijke DAB+ netwerk in Duitsland stap dichterbij

24 juni 2016 – Tweede landelijke DAB+ netwerk in Duitsland stap dichterbij

Een tweede landelijk dekkend DAB+-netwerk in Duitsland is deze week een stap dichterbij gekomen. Deze week besloot de Duitse toelatingscommissie ZAK (Kommission für Zulassung und Aufsicht) de voorbereidingen te treffen voor dit tweede netwerk.

In Duitsland is momenteel één landelijk netwerk actief op kanaal 5C. Hierop zijn naast een aantal publieke landelijke Duitse radiozenders als Deutschlandfunk, Dkultur, Dwissen en DRadio Dok ook een groot aantal commerciële radiozenders actief. Inmiddels is dit netwerk helemaal vol en is er vraag naar meer landelijke DAB+-capaciteit. Het netwerk moet eind dit jaar uit meer dan 100 zendmasten die zorgen voor een dekkingsgraad van meer dan 90 procent in ons buurland.

Lees verder