2 juli 2016 – “DAB+ moet verplicht worden in nieuwe radio’s”

2 juli 2016 – “DAB+ moet verplicht worden in nieuwe radio’s”

Een speciale Frans/Duitse radiocommissie is van mening dat hun overheden zich bij de Europese Unie hard moeten maken om DAB+ verplicht te stellen in nieuwe radio’s.

De Deutsch-Französische Hörfunkkommission is van mening dat als de ontwikkeling van digitale radio via de ether vanuit de markt niet snel goed gaat, de markt een handje geholpen moet worden. Vooral bij de verkoop van nieuwe auto’s en de daarbij ingebouwde autoradio’s worden nog steeds veel auto’s verkocht zonder digitale ontvangst mogelijkheden via de autoradio.

De Deutsch-Französische Hörfunkkommission is van mening dat bij het verplicht standaard aanbieden van digitale radio in nieuwe radio’s de ontwikkeling van de techniek verder wordt verbeterd. De commissie vindt dat deze plicht vooral geldt voor de automobielindustrie. In de auto wordt het meest naar lineaire radio geluisterd via de ether maar wordt het merendeel van de radio’s nog steeds verkocht zonder digitale ontvangstmogelijkheid.

Lees verder