15 november 2016 – Zwitserland maakt volledige overstap van DAB naar DAB+

15 november 2016 – Zwitserland maakt volledige overstap van DAB naar DAB+

 

De publieke omroepen in Zwitserland maken vanaf vandaag, 15 november, de volledige overstap van DAB naar DAB+.

Tot op heden werden er zowel bij Duitstalige, Franstalige als Italiaanstalige publieke omroep in Zwitserland nog een aantal programma’s in de oudere DAB-norm uitgezonden. Vanaf vandaag zijn de programma’s van de betreffende omroepen alleen nog in de nieuwe norm DAB+- te ontvangen.

Momenteel zendt bijvoorbeeld de Duitstalige omroep SRF in haar verzorgingsgebied de zenders SRF 1, SRF 4 News en SRF 4 Musikwelle nog uit de oudere DAB-norm. De SRF heeft dan vier jaar lang zowel in de DAB als DAB+-norm de genoemde programma’s uitgezonden. Aan die dubbele verspreiding komt vandaag rond 14.15 uur een einde.

Lees meer