5 juni 2018 – VK: Hits Radio gestart op FM in Manchester en landelijk via DAB

5 juni 2018 – VK: Hits Radio gestart op FM in Manchester en landelijk via DAB

Het Verenigd Koninkrijk is een nieuw landelijk radiostation rijker. Maandagochtend is Hits Radio gestart via 40 lokale DAB-netten. Daarnaast is het radiostation te ontvangen op FM in Manchester waar het Key 103 na 30 jaar vervangt.

Na ruim een week lang non-stop muziek met de boodschap “Hits Radio is coming” ging het nieuwe maandagochtend om 6 uur van start met “Greatest Day” van Take That. Daarmee is het eerste landelijke commerciële radiostation dat vanuit Manchester uitzendt een feit.

Hits Radio richt zich op de doelgroep 25-44 jaar en draait de beste hits van nu en uit een jong verleden. Op de playlist staan artiesten als Dua Lipa, Ed Sheeran, Little Mix, Ellie Goulding, Rag N Bone Man, Pink, Craig David, Sam Smith, Ariana Grande, Coldplay en Katy Perry. Hits Radio lijkt zich daarmee te positioneren tussen Capital en Heart.

 

Lees verder