28 juni 2018 – Meer commerciële radiostations via DAB+ in Bremen

28 juni 2018 – Meer commerciële radiostations via DAB+ in Bremen

In de Noord-Duitse stad Bremen is woensdagmiddag een nieuw DAB+-net voor commerciële radio de lucht in gegaan. Het aantal te ontvangen radiostations via digitale etherradio stijgt hiermee tot 33. Volgend jaar wordt de dekking uitgebreid naar het nabijgelegen Bremerhaven.

Meer commerciële radiostations via DAB+ in Bremen Vooralsnog zender er vijf radiostations uit via de nieuwe DAB+-multiplex: Energy Bremen, Nordseewelle, de schlagerzender Radio B2, ffn (editie Oldenburg/Bremen) en de schlager- en popzender Radio Roland.

Voor Energy en Radio Roland is DAB+ de manier om eindelijk in de hele stad te ontvangen te zijn. Zij hebben in de Hanzestad aan de Wesel relatief zwakke FM-zenders, waardoor de ontvangst in de buitenwijken te wensen over laat.

 

Lees verder