14 juni 2018 – DAB+ voor streekomroep wellicht een stap dichterbij

14 juni 2018 – DAB+ voor streekomroep wellicht een stap dichterbij

De Nederlandse overheid wil dat digitale etherradio DAB+ zich succesvol kan blijven ontwikkelen. De afgelopen jaren kreeg de Tweede Kamer veel klachten uit de radiosector over een inefficiënte en weinig effectieve frequentie-indeling voor DAB+. Voor de streekomroep was zelfs helemaal geen spectrum voorzien.

Vorig jaar heeft Broadcast Partners een DAB-verbeterplan geschreven waarbij een goede frequentie-indeling wel mogelijk zou zijn. Eind 2017 heeft de Tweede Kamer zich uitvoerig laten informeren tijdens een rondtafelgesprek met alle afgevaardigden uit de sector en het ministerie van Economische Zaken.

Na het rondetafelgesprek zijn in opdracht van de Tweede Kamer een Taskforce DAB+ en een technische werkgroep geformeerd om het DAB-verbeterplan uit te werken en te vertalen naar overheidsbeleid. In de Taskforce DAB+ waren alle belangenorganisaties vertegenwoordigd: NPO, VCR, RPO en NLCR. Bij de laatste vergadering waren ook lokale omroepen aanwezig die zich grondig lieten informeren.

Lees verder