6 augustus 2018 – In Frankrijk start verdeelprocedure landelijke DAB+ capaciteit

6 augustus 2018 – In Frankrijk start verdeelprocedure landelijke DAB+ capaciteit

De Franse mediawaakhond CSA is vorige week gestart met de verdeelprocedure voor landelijke DAB+-capaciteit. Het is de bedoeling dat binnen acht jaar 90% van de Autoroutes en 75% van de grootstedelijke regio’s gedekt worden.

Aan de uitrol van de landelijke DAB+-netwerken stelt de CSA wel de nodige eisen. Zo moet bij de start al gelijk 20% van de autoroutes en 20% van de grootstedelijke regio’s gedekt zijn. Twee jaar later moet 50% van de Autoroutes (A) gedekt zijn. Bovendien moet dan ook 20% van de nationale wegen (N) in de administratieve regio Bretagne en 20% van de tertiaire wegen (T) op Corsica voorzien zijn van dekking.

Lees verder