9 augustus 2018 – Vlaanderen: Beheer DAB+ netwerk VRT naar Broadcast Partners?

9 augustus 2018 – Vlaanderen: Beheer DAB+ netwerk VRT naar Broadcast Partners?

De kans is groot dat Broadcast Partners uit Terneuzen vanaf volgend jaar het DAB+-netwerk van de Vlaamse publieke omroep VRT mag gaan bouwen en beheren. De Raad van State heeft onlangs het verzoek van huidige beheerder Norking om de aanbesteding te schorsen verworpen.

Eind vorig jaar startte de VRT de aanbesteding van haar ethernetwerken. In drie verschillende percelen werd FM, DAB+ en DVB-T op de markt gebracht. Het gaat om een opdracht van 10 jaar die op 5 maart 2019 ingaat. Daarnaast is er kans op verlenging met twee keer een jaar. In alle gevallen bevat de opdracht de bouw, exploitatie, bewaking en het onderhoud van de verschillende netwerken.

Voor het perceel DAB+ kwamen twee inschrijvingen binnen: Norkring, die het huidige DAB+-netwerk van de VRT (kanaal 12A) in beheer heeft en een commercieel DAB+-netwerk (kanaal 11A) exploiteert, en Broadcast Partners.

De aanbesteding vindt plaats basis van verschillende onderdelen. Naast prijs was dit technisch voorstel, innovatie en organisatie / programmamanagement. Wel telde prijs het zwaarst mee.

Lees verder