28 augustus 2018 – In Vlaanderen is Nostalgie ook gestart via DAB+

28 augustus 2018 – In Vlaanderen is Nostalgie ook gestart via DAB+

De landelijke commerciële zender Radio Nostalgie is maandagmiddag gestart met uitzenden via DAB+ in Vlaanderen. De classic hitszender is te ontvangen via het netwerk van Norkring op kanaal 11A dat nu echt helemaal vol zit.

Nostalgie start met uitzenden via digitale etherradio omdat dit een verplichting is die voortkomt uit de verlenging van de FM-vergunning. Al reeds vorig jaar gingen rivalen Qmusic en Joe al van start via DAB+. Onlangs startten zij ook al met themakanalen Qmusic Non-stop, Joe 70’s en Joe 80’s via DAB+.

Eerder deze maand voltooide zenderexploitant Norkring al fase 4 van de uitrol van haar DAB+-netwerk, dat via 18 zenders in vrijwel heel Vlaanderen te ontvangen is. Op dit netwerk zijn nu 13 radiostations te beluisteren.

Lees verder