21 mei 2019 – CSA Frankrijk maakt indeling landelijke DAB+ netwerken bekend

21 mei 2019 – CSA Frankrijk maakt indeling landelijke DAB+ netwerken bekend

De Franse mediaregulator CSA heeft de indeling van de twee landelijke DAB+-netwerken bekendgemaakt. Bekend was al welke stations er uit mochten gaan zenden via digitale etherradio, maar nu is ook bekend via welk netwerk.

In maart werd bekend dat in totaal 18 commerciële radiostations, waaronder alle grote bekende netwerken, en de zes publieke stations van Radio France capaciteit krijgen om landelijk op DAB+ uit te zenden. Daarmee is een einde gekomen aan de jarenlange blokkade van DAB+ door de grote Franse radiogroepen.

Door DAB+ zijn alle grote radiostations in de toekomst overal in de grote steden en op de Franse Autoroutes tussen de steden zonder storingen te ontvangen. Op FM hebben de meeste stations al goede dekking in de steden, maar op de snelwegen tussen de steden laat de ontvangst regelmatig te wensen over.

Lees verder