28 mei 2019 – Landelijke DAB+ net Oostenrijk officieel van start

28 mei 2019 – Landelijke DAB+ net Oostenrijk officieel van start

In Oostenrijk is dinsdag het eerste landelijke DAB+-net officieel van start gegaan met negen radiostations. Zenderexploitant ORS heeft hiervoor de eerste zeven zenders aangezet, waardoor ruim 61% van de Oostenrijkers de radiostations digitaal kunnen ontvangen.

De afgelopen weken werd er op verschillende locaties in Oostenrijk al getest met een beperkt aantal radiostations, maar nu zijn de uitzendingen officieel gestart.

Vooralsnog zijn er negen radiostations te ontvangen via het nieuwe landelijke DAB+-net. Dit zijn Energy, Radio 88.6, Radio Maria, ERF Plus, Klassik Radio, Rock Antenne, Arabella Relax, Technikum One en Jö Live. Laatstgenoemde zender wordt speciaal gemaakt voor diverse winkelketens en haar klanten. Zo is Jö Live onder meer te horen in de supermarkten van Billa en Merkur en de discounters van Penny. Nu is hier dus ook etherverspreiding bijgekomen.

Lees verder