DAB+ het nieuwe geluid van radio

Van maandag 6 juni tot en met vrijdag 10 juni 2022 was het weer de Week van de Digitale Radio. Elke dag maakte jij kans maakt op een DAB+ radio, ter waarde van € 69,95. De actieweek is voorbij en alle winnaars zijn bekend!
De winnaars

Maandag 6 juni: Richard Jongsma
Dinsdag 7 juni: Jeannie Bertens-Marcelis
Woensdag 8 juni: Wessel Vasen
Donderdag 9 juni: Marijke van Beurden
Vrijdag 10 juni: Petra Smit

Zij gingen er vandoor met die DAB+ radio ter waarde van € 69,95. Gefeliciteerd allemaal!

De radio

Je hoort er het laatste nieuws, de lekkerste muziek of een goed gesprek. Radio luisteren brengt gezelligheid waar en wanneer je maar wilt en kan tegenwoordig op allerlei verschillende manieren. Onder andere via internet op je telefoon, tablet of computer, via je digitale televisie maar ook via de ether op FM en DAB+, de digitale opvolger van FM.

Alles digitaliseert

Van strippenkaart naar OV-chip, van wegenkaart naar navigatie en de videotheek werd vervangen door streamingsdiensten. Ook de radiosignalen worden inmiddels digitaal verspreid en steeds meer mensen luisteren digitaal via de radio. Het gebruik van FM neemt af. Zodra het aantal luisteraars via analoge FM is afgenomen tot 30% van de Nederlandse bevolking, zullen partijen in onderling overleg een datum vaststellen waarop FM wordt afgeschakeld.

DAB+ biedt

Tal van voordelen ten opzichte van FM. Zo hoor je alles in digitale geluidskwaliteit en zijn er veel meer zenders te ontvangen. Het selecteren van je favoriete zenders is nog nooit zo makkelijk geweest: alle DAB+ stations staan op alfabetische volgorde en je kunt eenvoudig je voorkeurs-stations instellen. De digitale ontvangst biedt landelijke dekking en verder zijn DAB+-radio’s uitgerust met digitale schermen (soms in kleur) waar bijvoorbeeld: albumhoezen, titel, artiest en andere extra informatie op getoond kan worden.

De kans is groot

Dat je al DAB+ kunt ontvangen, in de auto bijvoorbeeld. De afgelopen jaren zijn veel nieuwe auto’s met deze optie afgeleverd en sinds eind 2020 is het zelfs verplicht. Neem contact op met je autodealer om erachter te komen of je DAB+ hebt in jouw (nieuwe) auto. Ook bestaat inmiddels zo’n 85% van het aanbod in de winkels uit digitale radio (DAB+ en/of internet streaming). Ideaal voor in de keuken of voor op de camping, maar ook als onderdeel van een versterker of andere audio-apparatuur in jouw huis.

Is jouw huidige radio aan vervanging toe?

Kies dan voor een radio met DAB+ want dan ben je klaar voor de toekomst.