6 januari 2017 = Nieuwe chip moet digitale radio in de auto bevorderen

6 januari 2017 = Nieuwe chip moet digitale radio in de auto bevorderen

 

Tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas is een nieuwe chip gepresenteerd die het gebruik van digitale radio in de auto sterk moet bevorderen.

De chip, met de naam SAF4000, is ontwikkeld door chipmaker NXP en biedt als grote voordelen dat alle (digitale) radio-systemen worden ondersteund. Naast het doorgeven van AM en FM kan de chip DAB, DAB+, DRM, DRM+ en HD-radio aanbieden.

In de wereld zijn namelijk meerdere standaards voor digitale radio in gebruik. In Europa en Australië wordt gebruik gemaakt van DAB/DAB+. In onder andere de Verenigde Staten is HD-radio in gebruik. Dit maakt het voor voornamelijk autofabrikanten lastig om digitale radio in te bouwen in de auto’s. Zij moeten immers voor elke regio momenteel nog andere radio’s leveren.

Lees verder