10 mei 2021<br />Nieuw regionaal DAB+ net West-Duitsland vergund
  • 10 mei 2021

10 mei 2021
Nieuw regionaal DAB+ net West-Duitsland vergund

Audio.digital NRW mag de komende 10 jaar het nieuwe commerciële regionale DAB+-netwerk voor West-Duitsland exploiteren. Dit heeft de regionale mediaraad LfM afgelopen vrijdag beslist. Het is de bedoeling dat het netwerk nog dit jaar van start gaat met 16 radiostations. Met de toewijzing krijgen de lokale commerciële radiostations en de WDR voor het eerst in ruim 30 jaar regionale concurrentie.

Eind vorig jaar startte de LfM de verdeelprocedure voor het nieuwe regionale commerciële DAB+-netwerk voor de deelstaat Noordrijn-Westfalen. In totaal meldden zich 12 partijen voor 13 radiostations, alsmede drie zenderexploitanten voor het netwerk. Afgelopen vrijdag heeft de mediaraad de exploitatie van het netwerk toegewezen aan Audio.digital NRW, een dochterbedrijf van Media Broadcast die al het technische beheer van de twee landelijke DAB+-netwerken verzorgt.

Voor de toewijzing van het netwerk aan Audio.digital NRW is wel een vergaande samenwerking afgesproken met de andere twee zenderexploitanten die zich gemeld hebben: Uplink en Divicon Media. Zij mogen een deel van het nieuwe netwerk gaan verzorgen.

Lees verder