12 augustus 2022<br />De regionale publieke omroepen vernieuwen DAB+ ontvangst
  • 12 augustus 2022

12 augustus 2022
De regionale publieke omroepen vernieuwen DAB+ ontvangst

De DAB+ ontvangst van de radiozenders van de dertien regionale publieke omroepen wordt vernieuwd. Hierdoor wordt de geluidskwaliteit verbeterd en de dekking aangepast.

Het betekent wel dat alle regionale omroepen verhuizen naar een andere digitale frequentie. Vanaf september is in bijna het hele land de regionale omroep daarom op een andere (DAB+) frequentie te vinden. De vernieuwing sluit ook aan bij de groei van het aantal radio’s met DAB+. Inmiddels beschikt volgens het CBS ongeveer een kwart van de luisteraars over zo’n radio.

De DAB-ontvangst van de radiozenders van de dertien regionale publieke omroepen wordt vernieuwd. Hierdoor wordt de geluidskwaliteit verbeterd en de dekking aangepast. Het betekent wel dat alle regionale omroepen verhuizen naar een andere digitale frequentie. Vanaf september is in bijna het hele land de regionale omroep daarom op een andere (DAB+) frequentie te vinden. De vernieuwing sluit ook aan bij de groei van het aantal radio’s met DAB+. Inmiddels beschikt volgens het CBS ongeveer een kwart van de luisteraars over zo’n radio.

Door de vernieuwing verandert de digitale frequentie van elke regionale omroep. De FM-frequenties blijven ongewijzigd. Elke omroep gaat daarbij uitzenden op een ander digitaal radionetwerk.

Lees verder

LAATSTE BERICHTEN
MEEST GELEZEN