17 mei 2021<br />Veiling landelijke DAB+ capaciteit start 22 juni
  • 17 mei 2021

17 mei 2021
Veiling landelijke DAB+ capaciteit start 22 juni

De veiling van capaciteit op het nieuwe landelijke DAB+-net (laag 7) start op dinsdag 22 juni. Dit heeft Agentschap Telecom (AT) maandag bekendgemaakt. Omdat er meer aanvragen zijn binnengekomen dan er aan capaciteit beschikbaar is, worden de 12 vergunningen geveild. Het nieuwe netwerk maakt deel uit van de grootschalige herverdeling van de DAB+-netwerken in Nederland die momenteel plaatsvindt.

Door de herindeling van de verschillende netwerken, waarvoor de Taskforce DAB+ in april 2019 haar eindrapport opleverde, is er een nieuwe laag gecreëerd waardoor dit landelijke DAB+-netwerk vrijwel overal in Nederland op het zelfde kanaal uit kan zenden. Dit wordt kanaal 9C. Alleen in Limburg-Zuid wordt mogelijk tijdelijk een ander kanaal (5A, 7B of 8C) ingezet, omdat de coördinatie voor 9C hier nog niet is afgerond.

In januari van dit jaar startte de procedure voor de uitgifte van deze landelijke DAB+-capaciteit. De afgelopen twee maanden heeft AT alle aanvragen beoordeeld. Per partij mochten er maximaal vier aanvragen ingediend worden.