21 juli 2020<br />Kanaalindeling DAB+ vergunning MTVNL gewijzigd
  • 21 juli 2020

21 juli 2020
Kanaalindeling DAB+ vergunning MTVNL gewijzigd

Agentschap Telecom (AT) heeft de in te zetten kanalen voor DAB+ in de vergunning van MTVNL gewijzigd. Dit blijkt uit publicatie in de Staatscourant. Door de wijziging kan MTVNL in een groot deel op hetzelfde kanaal gaan uitzenden.

Mobiele TV Nederland (MTVNL) is een commerciële partij die sinds 2009 een vergunning bezit om regionaal en landelijk dekkend mobiele TV, radio en data uit te zenden.

Radiostations die gebruik maken van het MTVNL-netwerk zijn onder meer Classicnl en BBC World Service. Daarnaast gebruiken de regionale publieke omroepen NH Radio en Radio West het netwerk als aanvulling op het bovenregionale netwerk (8A) dat nog niet is afgebouwd. Dit najaar gaat hier eindelijk verandering in komen.

Het netwerk van MTVNL bestaat uit negen allotments (5A Friesland, 5B Zuid-Holland en Zeeland, 5D Flevoland, 7C Groningen-Drenthe, 8C Limburg Zuid, 9C Brabant-Limburg Noord, 11A Noord-Holland, 11B Overijssel en 12B Gelderland-Utrecht) die gezamenlijk landelijke dekking kunnen vormen. Hierdoor kan het aanbod per regio verschillen.

Lees verder