23 november 2020<br />Nederland sluit zich aan bij Radioplayer Worldwide
  • 23 november 2020

23 november 2020
Nederland sluit zich aan bij Radioplayer Worldwide

Amsterdam, 23 november 2020 – Vanaf vandaag maken de samenwerkende Nederlandse landelijke publieke en commerciële radiostations deel uit van Radioplayer Worldwide. Naast Nederland hebben ook Frankrijk en Zweden zich per vandaag aangesloten. Radioplayer is actief in 14 landen en het aantal groeit. Deze samenwerking zorgt ervoor dat de Europese radiosector met één stem spreekt met alle autofabrikanten, zodat radio makkelijk vindbaar blijft en een optimale gebruikerservaring biedt in de dashboards van de toekomst.

Radioplayer is het door radiostations beheerde internationale platform (WRAPI) waar de zenders hun metadata (stations-informatie, logo’s, streams, podcasts etc.) beheren. Deze internationale Radioplayer datafeed voedt ‘hybride’ radio interfaces in tal van automerken, waaronder Audi en VW. De smart devices in deze auto’s switchen automatisch tussen DAB+, FM en streaming, zodat luisteraars hun favoriete stations op elke mogelijke manier kunnen ontvangen (zonder app). Al bijna 1 miljoen auto’s in Europa zijn voorzien van metadata via de Radioplayer API.

Mensen luisteren steeds meer digitaal naar de radio. Het afgelopen half jaar is luisteren via DAB+ met ruim 22% en via internet met 20% toegenomen. Inmiddels zijn ruim 2,2 miljoen DAB+ radio’s (inclusief automotive) verkocht en 56% van de nieuw verkochte auto’s reed met DAB+ standaard aan boord de weg op. Vanaf 20 december aanstaande is de Europese richtlijn van kracht dat alle nieuw verkochte auto’s standaard zijn voorzien van digitale radio DAB+. (bron: GfK/WorldDAB tm q3 2020 | JATO Dynamics, tm 1e 1⁄2 2020)

Jacqueline Bierhorst, countrymanager Radioplayer NL en projectdirecteur Digital Radio NL: “Een radioknop met toegang tot hybride radio (DAB+, FM en streaming), actuele en (inter- )actieve informatie van je favoriete station klinkt eenvoudig. Met de steeds groter wordende schermen in het dashboard en stembediening is uniformiteit en afstemming tussen radiostations van verschillende landen en de auto-industrie essentieel voor de beste gebruikerservaring van automobilisten. Daarom zijn wij verheugd nu ook vanuit Nederland deel uit te maken van het Radioplayer platform.”

LAATSTE BERICHTEN
MEEST GELEZEN