27 april 2022<br />Nieuw landelijk commercieel DAB+ netwerk in de lucht
  • 27 april 2022

27 april 2022
Nieuw landelijk commercieel DAB+ netwerk in de lucht

Het nieuwe landelijke commerciële DAB+-netwerk op kanaal 9C gaat zondag 1 mei officieel van start. Dit bevestigt RadioCorp-directeur Herbert Visser aan RadioWereld.NL. Onder meer de softpopzender Sunlite van RadioCorp gaat uitzenden via dit netwerk.

“Sunlite is vanaf zondag op kanaal 9C te ontvangen”, vertelt Visser. Het nieuwe netwerk gaat uitzenden via 29 zenders verspreid over het land. Echter zal het netwerk zondag nog niet volledig operationeel zijn. “Door het wereldwijde tekort aan chips is nog niet alle apparatuur geleverd.”

Een deel van de zenders zal zondag al op volle kracht draaien, terwijl een ander deel met gereduceerd vermogen of later in de lucht gebracht wordt. Sunlite is daarom de komende maanden ook nog via het netwerk van MTVNL (kanaal 7D) te ontvangen waarop het nu al op uitzendt.

De verwachting is dat tegen de start van de zomer het nieuwe DAB+-netwerk volledig operationeel is. “Dan is de dekkingsgraad van het nieuwe netwerk gelijkwaardig aan dat van 11C waarop onze andere stations 100% NL en Slam uitzenden”, aldus Visser. Het netwerk wordt gebouwd door Broadcast Partners.

Lees verder

LAATSTE BERICHTEN
MEEST GELEZEN