28 februari 2020<br>Aanvraagprocedure lokale DAB+ capaciteit start 10 maart
  • 28 februari 2020

28 februari 2020
Aanvraagprocedure lokale DAB+ capaciteit start 10 maart

Lokale publieke en commerciële radiostations kunnen vanaf dinsdag 10 maart 9 uur een aanvraag indienen bij Agentschap Telecom voor lokale DAB+-capaciteit. Het betreft tijdelijke vergunning voor capaciteit op 22 lokale DAB+-netten in delen van het land. Vorige week vrijdag publiceerde het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) al de regeling aanvraagprocedure voor de tijdelijke verdeling van lokale DAB+-capaciteit in de Staatscourant. De tijdelijke vergunningen zijn geldig tot en met 31 augustus 2022.

Er komen voor deze tijdelijke verdeling 22 multiplexen. Elke multiplex wordt in eerste instantie opgedeeld in 12 delen, zes voor lokale publieke stations en zes voor commerciële partijen. Deze strikte indeling blijft tot 11 september 2020 van kracht om een evenwichtige verdeling tussen lokale publieke en commerciële omroepen te vormen.

Mocht er na deze zes maanden nog capaciteit over zijn op een DAB+-net, dan kan deze door zowel publieke als commerciële partijen aangevraagd worden.

Lees verder