29 augustus 2023>br />Voorbereidingen definitieve uitgifte lokale DAB+ gestart
  • 29 augustus 2023

29 augustus 2023>br />Voorbereidingen definitieve uitgifte lokale DAB+ gestart

Het Ministerie van Economische zaken en Klimaat is gestart met de voorbereidingen van de uitgifte van definitieve lokale DAB+-vergunningen. Hiervoor wordt momenteel een wijziging van het Nationaal Frequentieplan geconsulteerd.

Momenteel is in 22 regio’s al lokale radio via DAB+ mogelijk via tijdelijke vergunningen. Deze vergunningen lopen op 1 september 2024 af. Eerder werd al bekend dat lokale publieke en commerciële radio vanaf september 2024 in heel Nederland mogelijk is. Wel diende er nog de nodige frequenties internationaal gecoördineerd te worden.

Deze coördinatie is nu grotendeels afgerond. Het resultaat is een netwerk van 57 lokale allotments, de zogenoemde laag 6, die bij elkaar heel Nederland kunnen dekken. Omdat de rechten voor het gebruik van de frequenties nu internationaal zijn verkregen, wordt het mogelijk om met hogere uitzendvermogens en hogere opstelpunten te werken dan nu bij de tijdelijke indeling het geval is. Hierdoor kan een betere dekking, zowel indoor als outdoor, binnen het verzorgingsgebied gerealiseerd worden.

Lees verder

LAATSTE BERICHTEN
MEEST GELEZEN