7 juni 2017 – Tweede landelijke DAB+net naar Antenne Deutschland
  • 7 juni 2017

7 juni 2017 – Tweede landelijke DAB+net naar Antenne Deutschland

De alliantie Antenne Deutschland mag het tweede landelijke DAB+net in Duitsland gaan exploiteren. Dit hebben de voorzitters van de regionale mediaraden dinsdagmiddag besloten. Binnen 9 maanden zal het 2e DAB+net in de lucht zijn.

Antenne Deutschland is een samenwerking tussen zenderexploitant Media Broadcast en Absolut Digital. Media Broadcast verzorgt momenteel al het zendernet voor het eerste landelijke DAB+net (kanaal 5C). Daarnaast exploiteert het bedrijf het regionale DAB+net voor Hamburg. Absolut Digital is momenteel via internet en DAB+actief met radiostations Absolut relax en Absolut Hot.

Hoe de invulling van het nieuwe DAB+net er precies uit gaat zien is nog niet duidelijk. Absolut wil diverse eigen programma’s starten. Daarnaast wordt het net opengesteld voor derden. Ook is nog niet bekend met welke dekking er gestart wordt. Wel heeft Media Broadcast aangekondigd 100 miljoen euro te gaan investeren in een snelle uitrol van het DAB+net. Het gaat hierbij om de grootste investering van commerciële radio in de afgelopen 30 jaar.

LAATSTE BERICHTEN
MEEST GELEZEN