3 juli 2023<br />Waar is mijn favoriete radiozender gebleven?
  • 3 juli 2023

3 juli 2023
Waar is mijn favoriete radiozender gebleven?

De afgelopen dagen is er een ware stoelendans van radiozenders op het digitale radionetwerk DAB+ gaande. Luisteraars zijn hierdoor hun favoriete zender kwijt.

De grote wijzigingen op DAB+ hebben nog niets te maken met de komende veiling van FM-frequenties. Geïnteresseerde mediabedrijven mogen vanaf morgen (dinsdag 4 juli) bieden op negen beschikbare FM-kavels voor landelijke commerciële omroepen. Bij deze veiling zijn slechts twee kavels voor gebruik van nieuws en Nederlands product geclausuleerd. De overige zeven kavels mogen de eigenaren na succesvolle bieding naar eigen inzicht gebruiken. Omdat aan de FM-frequenties ook gebruik van een bepaalde hoeveelheid DAB+ bandbreedte is gekoppeld, gaat de FM-frequentieveiling in september ook wijzigingen in het DAB+ aanbod met zich meebrengen.

De huidige stoelendans heeft wel indirect met de FM-frequentieveiling te maken. Omdat mediabedrijven in de toekomst nog maximaal drie uitzendvergunningen mogen hebben, heeft Talpa Network – dat met 538, Radio 10, Skyradio en Radio Veronica vier uitzendvergunningen in gebruik heeft – besloten het minst beluisterde radiostation uit hun portfolio te verkopen. Hierdoor is Mediahuis vanaf 1 juli officieel eigenaar van Radio Veronica geworden. Dit betekent dat zowel Mediahuis als Talpa Network wijzigingen in het DAB+ aanbod hebben moeten doorvoeren.

Lees verder

LAATSTE BERICHTEN
MEEST GELEZEN